Dragør Kommunes kirker er nu på Danmarks nationalleksikon

Store Magleby Kirke - Foto af Claude David 2012
Dragør Kommunes kirker er nu på Danmarks nationalleksikon, lex.dk
Klik på billederne for stor størrelse

Dragør Kirke - Foto af Claude David 2012
Foto: Af Claude David, 2012.
Dragør Kirke er i nygotisk stil og bygget af røde teglsten. Den blev indviet i 1885. I kirkens indre er der øjensynligt hentet inspiration i engelsk eller irsk kirketradition.
Store Magleby Kirke - Foto af Claude David 2012
Foto: Af Claude David, 2012.
Store Magleby Kirke, som her ses fra sydøst, stammer fra 1611. Kirken består af et langhus, som inddeles i fag af ydre støttepiller, og har et kor som afsluttes med tre sider mod øst.
Dragør Kommunes to folkekirker er blandt de første i landet til at blive beskrevet på Danmarks nationalleksikon, lex.dk.
Beskrivelserne er baseret på bogværket Danmarks Kirker, som Nationalmuseet har udgivet siden 1933. Nu bliver en ny version let tilgængelig for alle på lex.dk.
I et samarbejde mellem Nationalmuseet og lex.dk bliver Dragør Kommunes kirker og senere alle andre folkekirker i Danmark gjort gratis tilgængelige for lex.dk’s millioner af besøgende.
For hver af kommunens folkekirker findes der nu en artikel med flotte billeder og beskrivelser af beliggenhed, kirkegård, bygningshistorie, kalkmalerier, inventar og gravminder. 
Baggrunden for projektet er den kulturarv, de danske kirker rummer. Den udgør en enestående kilde til såvel Danmarkshistorien som til kristendommens mere end 1.000-årige historie i Danmark.
”Vi er rigtig glade for, at vi nu i samarbejde med Danmarks nationalleksikon, lex.dk, kan give fri adgang til kvalitetssikret viden om hver eneste af de i alt ca. 2.350 danske kirker på lex.dk”, udtaler Michael Andersen, forskningschef på Nationalmuseet og ansvarshavende redaktør for Danmarks Kirker.
”For kort tid siden tilføjede redaktionen Dansk Kvindebiografisk Leksikon med over 2.000 biografier, og med god støtte fra Augustinus Fonden kan vi nu tilføje yderligere ca. 2.350 nye artikler.” siger Niels Elers Koch, bestyrelsesformand for lex.dk. Han fortæller, at lex.dk allerede indeholder ca. 230.000 artikler og hver måned har flere end 2 mio. besøg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *